Príprava na prijímacie pohovory - zvládnutie školského stresu 14 rokov ago

Viktor Č., 12 rokov

Viktor Č.

Viki sa pripravoval na prijímacie skúšky na 8-ročné gymnázium, ktoré sa konali v máji 2010. Na  školu sa hlásilo 178 detí a mohli prijať len 25. Prijímacie skúšky sa konali z matematiky a slovenského jazyka. Napriek tomu, že Viki dosahoval výborné výsledky z matematiky a navštevoval aj prípravné semináre, mal stres z toho, že nestihne vypočítať príklady v časovom limite, nezvládne prijímacie skúšky a nebude prijatý. Veľmi mu na tom záležalo, prestal si dôverovať, prejavovali sa u neho príznaky stresu a začal reagovať podráždene.

Počas konzultácie som zistila, že Viki je zodpovedný a vie sa koncentrovať. Pred  stresovými udalosťami sa ľahko  emocionálne rozruší a prejavuje sa u neho žalúdočná nervozita.

Pripravila som pre neho ukľudňujúcu zmes do kúpeľa, v ktorej sa počas týždna pred pohovormi, kúpal každý večer pred spaním. Ráno pred skúškami použil sprchovací gel so zmesou éterických olejov na povzbudenie sebadôvery a koncentrácie.

Ako to dopadlo? Viki: “Veľmi som sa bál, že to pokašlem a mama ma dorazí! Po kúpeli som dobre spal a veril som, že to dobre dopadne. Z matiky som vypočítal všetko!”

Harmanček rímsky

Viki na prijímacích pohovoroch uspel ako piaty najlepší a úspešne pokračuje v ďalšom štúdiu. Ukľudňujúcu zmes éterických olejov (lvanduľa, neroli, harmanček rímsky, tonka extrakt,  mandarinka) používa ďalej vo forme oleja v prípade potreby na zmiernenie  žalúdočnej nervozity.

 

Commenting is Disabled on Príprava na prijímacie pohovory – zvládnutie školského stresu